Grattis, Stefan Attefall

JAG VILL VIA BLOGGEN gratulera Stefan Attefall till den nya ministerposten. Sedan hans tid som aktiv inom kommunpolitiken i Umeå känner jag Stefan. Även om vi har olika värderingar och tillhör olika partier så har vi nog också saker som vi tycker lika, tror jag.

Då tänker jag framförallt på en del saker som ingår i hans ansvarsområde som t.ex. det kommunala självstyret och regionfrågan. Jag hoppas också att han vill att Sverige ska ha ett inkomst- och kostnadsutjämningssystem för kommunerna.

Vi får hoppas att Stefan väljer att driva på regionbildningen då det inte har hänt så mycket. Lika självklart hoppas jag att det blir en region bestående av de fyra nordligaste länen.

En region som omfattar och blir detsamma som regionsjukvården geografiskt, trots att regionfrågan handlar om så mycket mer än bara sjukvården. Delar av Västernorrland och Jämtland har tyvärr inte riktigt samma uppfattning som jag, men om det inte blir fyra län så finns ingen anledning att gå vidare med mindre regioner än så.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.