Medborgerliga rättigheter ska gälla alla människor och i alla länder

DEN TYSKA FÖRBUNDSKANSLERN Angela Merkel (kristdemokrat) förde fram högerextra åsikter då hon angrep mångkultur och invandrare. I ett tal som hon höll i slutet av förra veckan uttryckte hon att invandringen drar ner Tysklands sociala system.

Invandrare pekades ut som ett samhällsproblem och Angela Merkel gav uttryck för fördomar som gick ut på att invandrare och muslimer inte lär sig språk i det land de bor i och att man vägrar ”anpassa sig”.Uttalandet är förfärligt. 
 
Samtidigt får vi tal del av att romer massutvisas från Frankrike, deras läger bränns ner i Italien där även migranter jagas ut ur landet. I flera olika länder stärks dessutom främlingsfientliga krafter och högerextrema partier. Nederländerna och Ungern är två exempel. Men även Danmark förskräcker.
 
Förbundskanslerns tal riskerar att bli tongivande för högern i Europa med ökad diskriminering och rasism som följd. Det är därför viktigare än någonsin att vi står upp för människors lika värde och rättigheter, på hemmaplan såväl som i Europa.

En kommentar

  1. dave

    Vill man stå upp för människors lika värde och rättigheter så måste man börja ställa krav. Som det är nu verkar faktiskt invandrare både ha högre värde och mer rättigheter än t ex. folk som får sova på gatan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.