De rikas fobi

DET FINNS MÅNGA FOBIER och tvångsföreställningar i världen. En av dem handlar om hur man får en bra tillväkt och ökad sysselsättning. En vanföreställning är att om de rikaste får bli rikare genom sänkta skatter så ökar sysselsättningen. Alltså, fler pigor och drängar som ska servera de rikaste är bra för tillväxten.

Denna tvångsföreställning gör att man glömmer bort att det samtidigt blir färre antsällda i den offentligt finansierade verksamheten och mindre resurser till att bota exempelvis sjukdomar, detta då de offentliga resurserna urholkas. Andelen människor som har råd att använda sin konsumentköpkraft minskar också då fler får lägre inkomster.

Färre offentligt anställda, sämre kvalitet i välfärden och minskad köpkraft gör att allt färre även kan vara anställda i handeln. Allt färre produkter får då sin avsättning och det blir de rikas paradis och tillslut finns det inte någon att producera för. En vanföreställning om en utveckling som kanske i förlängningen när inga produkter produceras är ekologiskt hållbart, men varken socialt eller ekonomiskt.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.