Butikskedjor saknar etik och moral

HANDLA ENBART HOS SERIÖSA BUTIKER. Man slutar aldrig att förvånas över hur utsatta människor utnyttjas. Det är en skam som inte är av denna världen och jag håller på att tro att det är enbart vi som konsumenter kan få slut på eländet.

Det har kommit fram att stora butikskedjor i Västsverige har anlitat svarta företag för att sköta sin städning. Egentligen borde de först av allt städa framför egen dörr. Man skulle till och med kunna tro att de haft regeringen i ryggen där Maud många gånger uttryckt att allt är fackets fel. Men vi är på väg in i ett anarkistiskt samhälle och även facken måste fundera över hur de fungerar för när man sätter bort jobb på underentrepenader så föreligger väl förhandlingsskyldighet enligt MBL 38.
 
Det som hänt är att flyktingar och papperslösa tvingats städa för 50 spänn i timmen. Butikskedjorna borde veta vad städningen kostar så med all säkerhet har det varit medvetet och de har lagt städningen till stora städbolag som sedan anlitat underleverantörer där svartjobben funnits.
 
Det finns hur många sätt som helst att komma till rätta med detta och det är att de som tagit på sig jobbet ska utföra dessa och räknas som arbetsgivare för det är bara för att kringgå arbetstagarebereppet man sysslar med sånt. Fram med en hållbar lagstiftning där utnyttjandet av arbetskraft på detta sätt kan stoppas.
 
Vi väntar med spännig på avslöjandet vilka butikskedjor det rör sig om.

2 kommentarer

  1. Daniel

    Får jag påminna om att er partiledare betalat sin dagmamma svart. Detta trots att hon sagt:

    ”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt. För mig är skatt det finaste uttrycket för vad politik är.”

    Om de som styr landet gör sånna saker, vad sänder det för signaler till företag och privatpersoner? Borde man inte börja städa där?..

  2. Mr Cool

    Lennart påstår helt utan belägg att flyktingar och papperslösa TVINGATS att städa för 50 kr i timmen. Hur kan du veta det och vem har tvingat dom??? Spännande och avslöjande är också Lennarts skrivning där arbetsgivarna ensamma bär hela skulden. I min värld så gör bägge parter en kriminell handling d.v.s. den som betalar svarta pengar såväl den som tar emot utan att taxera för det. Att sen flyktingproblematiken i sig är ett resultat av socialdemokratisk politik under många år glömmer han också. Lennarts förmåga att bara se ena sidan av myntet är mycket märklig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.