Skolan ska vara kommunal

DET FINNS VISSA SOM ARBETAR för att förstatliga skolan vilket känns som en återgång till gamla tider. Att förstatliga skolan har bl.a. Folkpartiet som målsättning, samtidigt som man jobbar hårt för att skolan ska privatiseras och bli friskolor. Det gör att det blir ännu mer märkligt hur man resonerar. Jag tror det är bättre om besluten om skolan ligger så nära medborgarna som möjligt.

Ibland har vi även hört signaler från lärarorganisationerna att man förordar ett förstatligande. Nu verkar man inte helt gå i takt med sina medlemmar då SKL och Lärarförbundet har gjort en undersökning bland lärarna i grundskolan. Glädjande nog tycker bara 1 % att förstatligande är en viktig åtgärd.
 
Det är angeläget med mål för verksamheten, mål som ska följas upp noggrant. Det är också viktigt att staten ser till att kommunerna får tillräckligt med pengar så att de kan bedriva en bra undervisning, samt att det finns regler om övriga resurser som t.ex. elevvård. Då går det inte att göra stora vinster som många friskolor kunnat göra.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.