Det går att undvika Alzheimers

Det går att undvika Alzheimers.
Det är helt klart att om man vill så finns det förbyggande arbete man göra för att slippa Alzheimers sjukdom eller annat som gör att man blir glömsk och tappar minnet.

Varför det är fler och fler som får sjukdomen beror också på att vi blir äldre och äldre. Det bästa man kan göra kräver inga dyrara mediciner utan sunt förnuft och ansvarstagande. Det gäller att använda hjärnan.

Det gäller att röra på sig då motion minskar risken betydligt. Äta rätt är ett annat enkelt sätt att slippa drabbas och fet fisk är inte heller någon nackdel att äta ett per gånger i veckan. Att ha roligt och även aktivera hjärnan på olika sätt bidrar till mindre problem när man blir gammal.

Man kan fundera över när den kunskapen finns om varför människorna inte tar ett eget ansvar för sin hälsa. All diskussion går ut på att bota saker när man redan blivit sjuk och det gäller inte bara den fruktansvärda sjudomen Alzheimer för att leva bättre, Motionerna mer, ät rätt, må gott och ha det roligt ger positiva effekter för att slippa andra sjukdomar, men som sagt varför tar inte folk ett eget ansvar. Vi måste få till en förändring om vi ska klara av att ta hand om de äldre i framtiden

Det är du själv som bär ett jättestort anvar för att kostnaderna för sjukvården ökar. Så gör något själv

2 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Vilket påstående, går att undvika Alzheimers. Helt felaktigt uttalande från din sida anser jag, man kan MISNKA risken för att få Alzheimers, men undvika det kan man inte, drabbas man så drabbas man och tror du verkligen man kan undvika Alzheimer???

  2. Corina Selberg

    Om det vore så enkelt att slippa Alzheimers skulle ingen i världen drabbas av den sjukdomen. Nu är det inte fullt så enkelt som du verkar tro. Visst är det helt rätt att motionera och äta rätt men att man bara med hjälp av detta skulle skonas från Alzheimers sjukdom stämmer inte riktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.