Järnvägspolitiken ett borgligt sorgebarn

TRAFIKVERKET SÄGER I ETT BREV TILL REGERINGEN att man i framtiden kommer att få mer förseningar och att det blir mindre underhåll p.g.a de minskade anslagen på 700 miljoner i regeringens budget. Punktligheten kommer att sjunka från 95 % till 87 % och störningar uppstå, samt att det finns risk för flyttning från järnväg till väg.

Den borgliga regeringen skröt om de satsningar som de gjort på drift- och underhåll men av det finns inte ett spår kvar. Det är bara att konstatera att järnvägen sitter illa till med en moderat infrastrukturminister då moderaterna hellre vill ha skattesänkningar före välfärd och att man inbillar sig att företagen ska öppna börsen.

2 kommentarer

  1. Tobbe

    HEJ Lennart! Hittade inte vart jag skulle skriva ett personligt mail till dig på bloggen så därför blir det här istället! Eftersom Malå nu tackat nej till VM i skotercross. Skulle vi inte kunna ansöka om det hä i Umeå, det är här den stora publiken är. + att vi har kommunikationen till och från Umeå. STÄLL UPP FÖR OSS MOTOR INTRESSERADE OCH FIXA DETTA ÄR DU SNÄLL!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.