Det är inte regeringens förtjänst om det går bra för Sverige

SVERIGE HAR HÖG ARBETSLÖSHET, framförallt bland unga där vi ligger över EU-snittet. När den borgerliga regeringen tog över fanns det stora överskott i statsfinanserna. Överskott som nu är borta då regeringen använt dem till att sänka skatterna (som man på slutet t.o.m. varit tvungen att låna till).

Många länder i Europa har stora underskott och tvingas i krisens spår till dramatiska nedskärningar i välfärden. Länder som redan innan hade stora brister i välfärdssystemen. De tvingas också till att höja skatterna, även om jag tycker det är en skandal att man inte kräver att Irland höjer bolagsskatten. Varför ska vi stötta länder som köper jobb med stora underskott som följd?
 
De flesta länderna som har problem;. Grekland, Irland, Italien, Portugal, Spanien har också euro som valuta. Euron och reglerna som var tänkt att hjälpa till att hålla ordning på ländernas ekonomi men många länder följer inte reglerna som man har enats om. Har de månne bluffat till sig att komma med i valutasamarbetet? Att missköta ekonomin och inte följa de regler som finns kommer inte att ge en nödvändig europeisk gemenskap.
 
En orsak till att det har gått så pass bra för Sverige är svenska folkets förtjänst då man sa nej till euron i folkomröstningen. Då var själv för då jag trodde att man skulle följa de regler som fanns (och finns) för en gemensam valuta men där blev jag lurad.
 
Nu anser jag det en omöjlighet att gå med i euron tills att man har fått ordning på reglerna för ekonomin som kan komma att ta en lång tid. Socialdemokraterna har varit delade i frågan men jag förutsätter att en ny partiledare inte luras av dessa okunniga ekonomer om vad som är bra för ekonomin. Det är inte euron i alla fall inom en 10 års period. Så lång tid kan det minst komma att ta att läka såren och frågan är om den håller så länge.

En kommentar

  1. Q A

    Intressant, läs nedan:

    Gatan tillhör människorna inte bilarna i Vauban.– Alla talar om att göra bilarna miljövänligare,men inte ens en komposterbar bil som drivs av solenergi löser alla problem.För en parkeringsplats med in och utfart tar 25 kvadratmeter i anspråk,tänk vad man skulle kunna göra med den ytan istället,säger Wolfgang Heinze.

    Wolfgang Heinze är intresserad av hur bilen påverka samhället de där i snitt 23 timmarna på dygnet när den står still.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3345&artikel=4215029

    Inget med blogginlägget att göra,tänkte ge dig en idé

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.