Järnvägspengarna räcker inte

DET ÄR VÄL INGEN HEMLIGHET ATT REGERINGEN HAR anslagit för lite pengar, både till drift- och underhåll av järnvägen, samt till nya investeringar.

Trafikverket har också påtalat detta för regeringen, men regeringen gör som vanligt och skyller på S. Och om det nu skulle vara så – varför inte tillföra mera pengar? Det som nu tillförs är egentligen bara index. Dessutom hade S mera pengar i sitt budgetförslag, det går bara att konstatera.
 
När inte kommunikationerna fungerar tillfredsställande så hotar det tillväxten och miljön. Men att en moderat minister skulle satsa på järnvägen verkar vara uteslutet och risken blir att vi får en nedgång och misskötsel av järnvägen.
Naturligtvis kan och ska inte allt skyllas på regeringen, anmärkningar kan också riktas mot f.d. Banverket – numera Trafikverket och hur det fungerat och planerat, även SJ kan räknas in i denna fåra. En sak man däremot bör fundera över och det är att lägga ner Järnhusen och överföra ansvaret för detta till Trafikverket.

 

Det har funnits pengar att satsa på framtiden och på bra kommunikationer. För ska vi få till en ordentlig övergång till miljövänliga transporter så måste vi prioritera men regeringen valde sänkt skatt för de bäst ställda istället för järnvägssatsningar. Fel spår ur mitt sätt att se det.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.