Kriminalvårdsbluff

SVT HAR GRANSKAT KRIMINALVÅRDEN och funnit brister. Kriminalvården har köpt platser på familjehem och behandlingshem för interner som ska slussas ut i samhället. Nu har Kriminalvården fått allvarliga anmärkningar mot ett 20-tal placeringar.

Enligt SVT kan Styrmansgården som var med i inslaget ha lurat till sig 8,7 miljoner genom bluffakturor. Falska familjehemsplaceringar har gett upphov till miljonbeloppen.
 
Kriminalvårdens Ulf Jonsson säger att "Vi anser att vårdföretaget systematiskt har lurat Kriminalvården. Vi har inte fått vad vi betalt för". Och självklart är det ett bedrägligt beteende av företaget men samtidigt har man betalat för det man inte fått.
 
Köper man något ska man betala för det man köpt och inget annat, det är ju det man måste ha koll på. Falska placeringar sägs det men det har ju inte skett några placeringar, det torde istället vara falska fakturor.

En kommentar

  1. jerome

    Hej Lennart! Kan man se den här utvecklingen som du beskriver som ett led i den privata kapitalismens utveckling?? Som en del i borgarklassens ideologiska och materiella bas, dvs det kapitalistiska produktionssystemet. Mer privatisering ska ge mer profit och rovdrift. Som motkraft bör väl en demokratisk socialist då kräva mer gemensamt ägande och större samhällelig kontroll för allmän nyttan, eller??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.