Umeå måste fortsätta växa

Vi vill mer. Politiken har satt ett befolkningsmål om att kommunen ska bli 200 000 invånare till 2050. Ett strävansmål som måste till då det annars riskerar att gå åt andra hållet. Umeå har goda förutsättningar med den välutbildade personal och den attraktivitet som finns här.

Det är tillväxt som ger möjlighet till mer välfärd och vi ska bygga en stad och skapa ett Umeå, utan storstadsproblem. Umeå är den kommun av de större kommunerna som har lägst brottslighet i landet. Det finns dock hot. Stockholmsregionen väntas, observera ordet väntas, växa med ett Göteborg fram till 2030. Regionen ska bygga en ny stor hamn i Nynäshamn för att ta ett exempel.
I Umeå behöver vi fler företag. Vi har en växande tjänstesektor att arbeta för (och där är det fler företag som startas och drivs av kvinnor vilket vi i Umeå har en stor potential i då vi har fler kvinnor som går till högre utbildning).
 
Men vi måste också ha en bra samhällsservice i form av t.ex. sjukvård och skola. Det är viktigt liksom tryggheten men också goda kommunikationer och ett brett kulturliv. Det är många kompontenter som måste till för att vi ska kunna skapa det goda samhället.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.