Hovet ute på svag is

 

Kungahuset och monarkins år
2010 hade nog Kungahuset räknat med att det skulle bli ett år i rampljuset och så blev det, men inte som man tänkt. Det började väl hyfsat för dem med Kronprinsessans bröllop
Efteråt blev det av diskussioner om hur bröllopsresan finansierades. Däremot blev det inte som man tänkt sig med prinsessan Madelene.
Sedan kom en bok om kungens festande med sina polare och umgänget med flickor på lite klubbar i Stockholm där han i samband med älgjakten vände blad.
 
Bladet var inte mer än vänt förrän Drottningens familj och bakgrund synades i TV4, där hennes fars affärer och samröre med nazisterna kom i dagen ljus.
Drottningen gillade inte uppdrag granskning och skrev till och med ett privat brev till VD för TV4,s Scherman och försökte urskulda sin far.
 
Nu i början på detta år tog PG Gyllenhammar bladet ordentligt från munnen och är mycket kritisk till drottningens uttalanden om hennes fars roll i Nazityskland och som handlade att nazismen var ett maskineri och att hennes far aldrig var aktiv inom nazistpartiet.
.
Det som Drottningen sagt är ingen acceptabel ursäkt sa PG i en intervjuv i TV4 och det är bara att hålla med honom
 
Kungahuset har en del problem så de självklart får ta ansvar för själva, men med det statsskick vi har går de inte att rösta bort i allmänna val som andra funktioner går att göra med. Det här visar också på att man hela tiden måste påminna om de stora övergrepp som nazisterna gjort under sin tid i Tyskland och att det hela tiden gäller att upplysa om vad den typen av partier med främlingsfientliga budskap kan ställa till med om de får makten
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.