Det är ideotiskt att sälja Vattenfall. Beordra dem att bygga ut elproduktionen Maud Olofsson

Regeringen har för avsikt att sälja ut delar av Vattenfall vilket är ett fullständigt vansinne. I går sa rapporter att Sverigedemokraterna kan tänkas stödja ett socialdemokratiskt iniativ att begränsa utförsäljningarna. Så kan det självklart gå för en minoritetsregering. Men till mina motiv om varför man ska säga nej berörde jag i en blogg fredag morgon den 21

 
Vi har energibrist i Sverige trots att alla kärnkraftsreaktorer går för fullt. Den fria marknaden tjänar hur mycket pengar som helst på grund av bristen och på en fri marknad är det vinsten som är det viktigaste.
 
Det innebär att om marknaden får råda så kommer vi alltid att ha energibrist och det i sin tur innebär att massor med jobb inom den elintensiva industrin kommer att försvinna och jobben flyttar utomlands.
 
Därför är det vansinne att sälja ut Vattenfall Maud Olofsson. Vattenfall ska ges direktiv att bygga ut kapaciteten för att klara av energibehovet. Elen tillhör en del av samhällets viktigaste infrastrukturer och för att kunna styra och planera är det lika viktigt att vi styr och har kontroll över energiproduktionen som vägar och järnvägar
 

En kommentar

  1. Skogsägare

    Hur tänker du nu? Om jag var elproducent skulle jag göra allt för att kräma ur varenda kilowattimme ur anläggningarna nu när elpriset är så högt. Tänk vilka pengar jag kunde tjäna om jag höjde min produktion! Även om min grundprincip är att (S)taten inte ska äga företag håller jag med om att Vattenfall kanske inte ligger högst på listan att sälja. Varför oppositionen vill behålla SBAB som i realiteten kört samma race som Fannie Mae och Freddie Mac har jag dock svårare att förstå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.