Högerpolitik ställer fler och fler utanför

 

Fler och fler ställs på bar backe
Regeringen har förstört både sjuk och arbetslöshetsförsäkringen och nu ställs fler och fler på bar backe. Nu är det över 2000 personer som är utförsäkrade från sjukförsäkringen. 3000 till kommer att hamna i samma sits den närmaste tiden.
Ett fall som exempel är en man i 30 års ålder som skadades i ett fall från en balkong. Han bedöms för sjuk för att kunna arbeta men för frisk för att få förtidspension och har inte längre rätt till sjukpenning.
 
Samtidigt ökar också antalet ungdomar som får förtidspension. Från 6 000 år 2004 till 25 000 i dag. Det är en märklig politik och utanförskapet ökar kraftigt. Det satsas inga pengar på bland annat arbetsmarknadsutbildningar för att få ungdomarna till ett arbete i stället för bidrag. Jag såg att Maud reagerade på detta i går men det här systemet får hon och andra finna sig i så länge de sitter i knät på den gamla högern som döpt om sig lite men där skattesänkningar är den viktigaste politiska åtgärden
 
Det är bara att se hur man styr i Stockholm där man skär oerhört hårt i stödet till föreningslivet och ungdomsidrotten. Idrottsborgarrådet säger att nu i högkonjunktur borde idrottsklubbarna själva samla in pengar. "Skaffa extern finansiering" sa idrottsborgarrådet Regina Kevius till husorganet Svenska Dagbladet.
 
Att skära i föreningsstödet är gammal klassisk högerpolitik och visst minns vi debatten 1985 mellan Palme och Adelsson om stödet till knattefotbollen.
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.