Pedofil drev friskola

En pedofil har drivit flera friskolor i Stockholm enligt TV4:s nyheter. Mannen hade tidigare dömts för sexuellt umgänge med en sjuårig flicka. Ändå fick han tillstånd att starta 3 gymnasieskolor. 2007 dömdes han åter för sex års fängelse för flera sexualbrott, bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Skolinspektionen kontrollerar inte om en person begått brott via ansökan att starta en friskola. Lagstiftningen ser inte ut så säger chefsjuristen till TV4

Lagen om friskolor kom till när miljöpartiet slog sig samman med de borgliga och införde dessa generösa regler att starta friskolor. Vi har hela tiden krävt hårdare krav innan friskolorna får starta.

Det är inte bara den här typen av kontroller som saknas utan friskolorna har även fått betalt för saker som bibliotek, gympahallar, skolhälsovård och andra saker som finns i den kommunala skolan men som de inte har haft.

Det behövs regler där man behandlar skolor lika och där det ställs samma krav för att kunna få samma ersättning. Dagens system har gjort att många friskolor har kunnat sko sig och betala ut höga vinster till ägarna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.