Moderata sjukförsäkringen slår mot cancersjuka

LÄKARE LARMAR I ETT BREV TILL REGERINGEN ATT de nya reglerna i sjukförsäkringen för långtidssjukskrivning inte har anpassats efter långa behandlingstider och att detta slår hårt mot cancersjuka.

Läkarna talar om en ny sorts diagnos: försäkringskasseutlöst depression som många cancersjuka har drabbats av.

Cancerhjälpen får 30 till 40 brev i veckan från utförsäkrade cancersjuka som söker akut hjälp för att klara ekonomin. Sedan 1993 ger man ekonomiskt stöd till cancerpatienter. Förut var det stöd till alternativa behandlingar, men sedan den moderatledda regeringen med Husmark-Persson i spetsen införde de nya reglerna är det annan typ av hjälp man söker.

De här nyheterna gick att ta del av via TV4:s text-TV och stämmer med tidigare bilder om hur försämringarna av sjukförsäkringen slår mot människor. Det är djupt beklagligt hur människor får lida bara för att regeringen skulle ha råd att sänka skatterna för de som har det bäst ställt.

 

2 kommentarer

  1. erik

    Sänkt skatterna för de som har det bäst ställt, skriver du. Du upprepar ditt mantra till leda. Prata med vilken LO-arbetare som hellst och du upptäcker snart att de fått betydligt mer pengar i sin börs. En byggare och metallare är nog nöjd med att ha fått mer pengar i fickan med den borgerliga regeringen. Det är väl en bidragande orsak till att allt fler inom LO-kollektivet överger sossarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.