Skidtjejer att lita på i alla väder …

Svensk damskidåkning utför har Västerbotten att luta sig emot. Igår tog Anja Pärsson sin 13 VM medalj i utförsåkning och har nu bara en åkare före sig, en åkare från 1930-talet. Nu är hon bara en medalj efter Aamodt när det gäller mästerskapsmedaljer (han har 20).

Maria Pietilä Holmner var också med och vann en medalj igår. Framtiden ser också ljus ut då en annan Umeåtjej vann. Charlotta Säfvenberg vann guld i ungdoms-OS i Slovenien.

Vi får självklart gratulera dem och Umeå Holmsunds skidklubbs ordförande Östen Johansson till framgången. Bakom varje framgång finns en fungerade idrottsklubb med bra ungdomsverksamhet. Det vore därför inte fel om Tavelsjöberget kom till skott.

Idag håller vi tummarna för Anja och Maria och vi hoppas också att Maria står överst på pallen den dagen då slalom avgörs. Lycka till.