Vem blir Mona Sahlins efterträdare ?

 

Partiledarevalet hos oss sossar
Jag hade tidigare idag en blogg om hur det borde gå till när socialdemokraterna utser ny partiledare. Jag är inte ensam om den kritik som finns och du kan gå in på Aftonbladet och läsa andras synpunkter.
Det dyker ständigt upp nya kandidater men ingen är tillfrågad före, ett märkligt sätt. Jag kommer att för den här turbulensen få en dyr telefonräkning eftersom jag är i Thailand och media vill gärna höra vad jag tycker, om de sedan skrivit eller sänt något har jag däremot inte haft möjlighet att kolla.
Jag är orolog för partiets framtid utifrån hur en del distrikt jobbar, och att man därmed slår sönder partiet för det som sker från en del distrikt är avgjort av en liten krets och inte av de många medlemmarna.
Det arbetssätet liknar på det sätt som Trotskister jobbar och har jobbart bland annat i Umeå. De ville skapa oreda för att sedan kunna ta över och utföra revolutionen. De uteslöts men kunde innan lagstiftningen ändrades gå ut under partibeteckningen socialdemokrater men bland annat mitt namn överst på listan
Jag tycker det varit märkligt att valberedningen tagit ihop distriktsordförande och så fort de gjort det har inte sammanträdet varit slut förrän vad som diskuterats varit ute i media. De som agerar så gör det självklart av egenintresse i stället för partiintresset.
Som jag skrev i tidigare blogg är det fel nomineringsprocess och det verkar som om man inte är ute efter att få den bästa kandidaten då många sagt av sig antagligen för att de inte varit tillfrågade och vill inte tillkännage att de kandiderar för då kommer knivhuggen

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.