Sossarna håller distriktskongress i Skellefteå

 

Nu startar vi snart vår distriktskongress som vi håller på Medelfors folkhögskola i Skellefteå. Det är klart att det inte är lika roligt som när vi har en socialdemokratisk regering för de motioner vi har om rikspolitiken har vi liten möjlighet att få gehör då regeringen valt skattesänkningar före välfärd.
Sjuk och arbetsskadeförsäkringen handlar de flesta om, helt naturligt då den nuvarande regeringen slagit sönder viktiga element just för de som haft otur att bli sjuka. Det finns självklart de som rör skatter, fjälljakt, elproduktion, maten för patienterna och även en som handlar om på vilket sätt monarkin ska avskaffas.
På en kongress blir lika självklart val som ska hållas men det brukar vara ganska lugnt förutom de gånger det är nomineringar till styrelse och nämnder.
I kväll ska vi dessutom ha fest och fira de valframgångar som socialdemokraterna i Västerbotten hade vid hösten val, landstingsvalet gick mycket bra och även valen i de flesta kommunerna och vi har fått väljarna s förtroende i alla kommunerna att leda kommunen förutom i Storuman, Bjurholm och Vindeln

Det förtroendet tackar vi för, vi ska göra allt vi kan för att uppfylla våra löften men för ekonomin är vi också beroende på vad staten ger oss för pengar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.