Alliansen plåstrar revor i sjukförsäkringen

 

Regeringen bara plåstrar i sjukförsäkringen
 
Igår kunde vi läsa att regeringen backar om sjukförsäkringen och jag påstår att det är så nära bluff man kan komma.
 
Vad som är rätt är att man erkänner att människor kommer i kläm vilket man nekat till tidigare och man föreslår vissa förändringar.
 
Ökat utrymme för individuella bedömningar för de som når bortre tidsgränsen är en lite förändring och man vill öka ekonomiska tryggheten för de som lämnar förtidspensionen.
 
Det finns vissa delar om rehab och bättre samordning mellan myndigheter och några små detaljer till. Jag tror att man än en gång är rädd för att förlora en votering i riksdagen och försöker rätta till delar men det här räcker inte alls på långa vägar.
 
Jag håller med de som säger att det är mest luft och att man inte löser systemfelen. Och jag håller med Eneroth som säger som jag, det är bra att de erkänner felen men synd att de inte åtgärdar dem.
 
Systemfelen som inte åtgärdas är kraven på arbetsförmågebedömning mot en fiktiv arbetsmarknad. Det handlar om tidsgränserna och det handlar om de hårda kraven för sjukersättning.
 
Detta är ett lapptäcke inget annat och finns det ekonomiskt utrymme måste man för allt i världen rätta till bristerna då är det inte brist på pengar
 
Det är klart att regeringen gör små förändringar för att försöka blidka opinionen inom alliansen men man åtgärdar inte systemfelen för de kostar större pengar och de vill man använda till skattesänkningar.
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.