Förtroendet för kungahuset sjunker som en sten

 

Det är länge sedan förtroendet för kungahuset varit så lågt som det är idag och trots att man fick hur mycket positiv mediebevakning som helst med kronprinsessans bröllop.
 
Orsakerna till raset är väl hitintills bara antaganden som grunderar sig på att kungen varit ute och rumlat runt med flickor för länge sedan och som upprepats i en bok. Visst har det låtit annorlunda om samma sak avslöjats om Reinfeldt eller Anders Borg men jag själv tror att kungahuset är en förlegad institution.
 
Man kan väl inte säga att det är det mest moderna demokratiska systemet att statsöverhuvudets makt ärvs. Intet ont om Kronprinsessan Viktoria och Daniel och resten av kungahuset men är monarkin verkligen lämplig i en modern demokrati.
 
I många av arabländerna gör nu folk uppror mot styrelsesystemen där makten ärvs ungefär på samma sätt som tronföljden för kungahuset
 

En kommentar

  1. Christine Svensson

    ”I många av arabländerna gör nu folk uppror mot styrelsesystemen där makten ärvs ungefär på samma sätt som tronföljden för kungahuset” skriver du. Men Lennart visst är det en viss skillnad ändå?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.