Påskuppropet en skam för högerregeringen

 

I går var sista dagen på årets påskhelg och samtidigt så hölls påskuppropet. Påskuppropet var en bred manifestation mot sjukförsäkringen och det system som finns i den som gör att människor kastas ut på bar backe utan ersättningar. Det har sitt ursprung från Svenska kyrkans diakoner.
Det här har kallats en politisk manifestation från högerregeringen och det är ett bevis på att man inte vet vad man ställt till med då folk utförsäkras på det sätt som nu görs. När man protesterade förra gången 2005 mot som man ansåg den inhumana flyktingpolitiken sa däremot inte de borgliga ett dyft.
Det är väl på sin plats att även kyrkan reagerar om de ser något i samhället som man tycker är fel och som drabbar de som är värst utsatta för systemet och i stort sett mister sina livlinor och tvingas gå till nära och kära och långa pengar för att ha mat för dagen. Björn Johansson som är docent i socialt arbete vid Malmö högskola säger att de nya reglerna som regeringen skryter om bara är kosmetika och självklart är det bara att hålla med om den analysen

2 kommentarer

  1. Bo

    ”Det här har kallats en politisk manifestation från högerregeringen och det är ett bevis på att man inte vet vad man ställt till med då folk utförsäkras…Den som S stratde omstruktureringen av genom Göran Persson:s uppdrag till Anna Hedborg.

    ”När man protesterade förra gången 2005 mot som man ansåg den inhumana flyktingpolitiken…” Den som S hade bestämt riktlinjerna för.

    Du som S företgrädare har en dubbelmoral i denna fråga som är mycket stor.

  2. Britta Sethson

    Hej Bo
    tänk vad skönt att alltid kunna säga: Det är såssarnas fel!

    Hej Lennart: vi saknade dig på torget i måndags vid demonstrationen. Men sen fick vi veta att du var ute och klöv ved vid stugan. Men det blir en ny chans på fredag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.