Självmordsbombare och terror med stöd av religionen

 

Det finns snart bara krig och nödlidande i flera länder i mellanöstern, Nordafrika och där den muslimska religionen har stark framtoning. I många länder är det olika typer av diktaturer som styr många gånger med religionen som en sköld för sitt agerande. I Libyen har det blivit en uppror men ingen Kadaffi är besegrad.
 
Vi får verkligen hoppas att han kommer bort men det är långtifrån säkert. Den egna befolkningen är kuvad sedan lång tid och har säkert itutats att hans regim är det bästa för folket och starka grupper har köpts. Vilket lidande det finns i det landet och vilket förtryck som kunnat behållas tack vare oljan.
 
Oroligheterna började i Egypten där ledningen fått gå men om det blir bättre och mer demokratiskt vet väl ingen ännu för vem har och vet hur demokrati fungerar och hur det bildas fria partier.
 
I flera andra länder har det varit oroligt som i Syrien, Jemen med flera men de tystas med våld och död, Iran och även Irak trots stora militära insatser från USA saknas demokrati. Den breda allmänheten är analfabeter när det gäller demokrati och man har fått lära sig att allt ont kommer från USA och att den bilden finns har amerikanerna ett stort ansvar för själva.
 
Det fruktansvärda i dessa länder är de självmordsbombare som har blivit lurade och totalt förda bakom ljuset om ett gott liv efter döden i sken av religionen.
 
Senaste helgen blev en tolvårig pojke mördad genom att han lurats till att bli självmordsbombare i Afghanistan. De alla som nu säger att det inte ingår i den muslimska läran att vara självmordsbombare måste ta ansvar för att föra ut den delen av den muslimska läran som inte handlar om dödande och självmordsbombning.
 
Världen är på väg mot sin undergång om detta får fortsätta och jag tror inte man löser detta med bomber och kanoner, när folk vill ha mat och bröd för dagen och det är också därifrån naturligt att det är den första åtgärden som behöver göras trots att vissa lever i hur stort överflöd som helst
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.