Väg och järnvägskaoset fortsätter i år

Väg och järnvägskaoset fortsätter. Det kommer att bli sämre och sämre underhåll på vägar och järnvägar. Orsaken är pengar pengar och åter pengar. Trafikverket som är gamla banverket och vägverket satsar 400 miljoner mindre i år på underhåll av vägar och järnvägar än förra året.

När Sj,s ordförande Ulf Adelsson talar sanning om regeringens politik "kickas" han.

Orsaken till mindre pengar är att i fjol för då utnyttjade man en kredit hos regeringen för att klara vinterunderhållet. Vilket underhåll säger dock vän av ordningen. Vi vet hur det fungerade och vi ser hur vägarna ser ut, en del knappt farbara. De här uppgifterna finns i Dagens industri.

Jag upprepar att den här regeringens satsningar på infrastruktur är en broms för framtida tillväxt. Vägar och järnvägar förfaller och folk har svårt att ta sig till jobb och företagen har svårt att leverera sina varor.

Den här regeringen gör inte tillräckliga insatser för infrastrukturen utan har valt att sänka standarden på vägar och järnvägar för att i stället satsa på skattesänkningar.

Detblir därmed en del i utflyttningen av Norrland då företagen inte kommer att investera då de inte får ut sina produkter och ingen vill eller kan pendla påkostigar

Samtidigt får inte verket tillräckliga styrorder utan i Umeåprojektet tittar man på dyrare lösningar med västra länken och bygger en dyrarelösning vid kullavägen. Både brist på styrning och brist på pengar är sammanfattningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.