Regionfullmäktige i Lycksele idag. Ja idag…

Regionfullmäktige i Lycksele idag. Ja idag har vi regionfullmäktige men samtidigt har vi ägarsamråd och bolagsstämma i länstrafiken. Det bliren ny organisation i framtiden på grund av ny lagstiftning och det som kallas marknadstillträde och som med säkerhet kommer att innebära mindre trafik dåprivata kan ta russinin ur kakan och köra de linjer som går med vinst och därmed endera göra annan trafik dyrare eller mindre trafik.

Regionfullmäktigeanses inte som någon höjdare av oss Umeåpolitiker över alla partigränser då det ta mycket tid och att inte mötena kan hållas kortare. Vi börjar idag medkorta gruppmöten och sedan massor med information fram till kl 14 när beslutssammanträdet ska hållas som inte behöver ta lång tid. Man måste förutsättaatt de som har den här typen av uppdrag läser handlingar och tar cdel av den information som ges. Vi har dessutom en styrelse som består av 25 ledamöterav 75. Det tar för lång tid till liten nytta och Umeåpolitiker tycks inte det är upplyftande för politiken att åka på möten där sammanträdena tar längretid än det krävs. Det är också många tjänstemän som ska medverka vid ett sånt upplägg vilket blir dyrt.

En kommentar

  1. Bertil Törestad

    Jag hållermed dig! Det låter som ett vansinnigt slöseri med pengar och tid! Det bästa vore väl att inställa mötet och låta någon i saken insatt person vara med i st’ället. Man måste vara försiktig med skattebetalarnas pengar. Jag föreslår att du åker, Lennart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.