Experterna sågar vårdnadsbidraget.

Experterna sågar vårdnadsbidraget. I en artikel på debattsidan i Svenska Dagbladet sågar två experters vårdnadsbidraget och vill att det avskaffas och att föräldraförsäkringen utreds.

De kritiserar vårdnadsbidraget och föräldraförsäkringens följder för invandrares möjligheter att få jobb. Forskarna som är verksamma i expertgruppen för offentlig ekonomi anser att föräldraförsäkringen med nuvarande form kan fungera som en form av socialbidrag under åtskilliga år efter den tidpunkt när invandraren anlände.

Det speglar säkert vad som sker. Vårdnasbidraget blir en kvinnofälla och ger inte barainvandrare möjligheten att få jobb. Sanningen kommer fram

3 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    så vårdnadsbidrag och föräldraförsäkring är ”fällor” för kvinnor och invandrare och funkar som ”socialbidrag” och hindrar dem från att ”få jobb”.

    Det vill säga; de stimuleras inte till att söka jobb eftersom de redan får pengar?

  2. Krister Klermalm

    Sanningen är att regelverk och lagar som inte lönar sig att skapa vägen ur systemen till egen försörjning samt utländskt kultur krockar med kvinnans frihet i vårt land, på detta finns diskriminering bland företag och inom politiken som inte gynnar ett jämlikt och jämställd arbetsmarknad.
    Så fort du har extra inkomst så äts det upp inom normen av försörjningstödet. A-kassan gör det inte möjligt att välja ta jobbet som inte är på heltid är lönsamt utan får komplettera med försörjningstöd. Är några exempel.
    Vårndasbidrag som går i det flesta fall till kvinnorna av den missgynsamma kulturen inom näringslivet på arbetsmarknaden att löneskillnaden där emmellan är boven till detta.
    Det är fel på konstruktionen av välfärden som är felande länken och diskriminering till misslyckande jobbsökande. Ingen vill egentligen gå på bidrag eller får pengar utan något jobb. Stimulansen fungerar inte av hur vi ser på andras egna ansvar till egen försörjning.
    Högern vill bara måla upp en skevd bild på hur egentligen verkligheten ser ut för dessa som vill klara sig själv med egen försörjning – invandrare, ensamstående såsom sjuka samt funktionsnedsättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.