Centern för kärnkraft, högern i EU går ur….

Från mobilen

Centern för kärnkraft, högern i EU går ur. Det är det som händer i Europa just nu. Centern i Sverige har varit det parti som varit mest anti mot kärnkraften. De fick regeringsmakten en gång i tiden när Fälldin ledde regeringen.

Det var mycket trubbel och han dagtingade inte med sin övertygelse om kärnkraften. ?? Nu sedan Maud Olofsson tillträtt som centerledare har centern totalt svängt i kärnkraftsfrågan och gått med på den främst med moderaterna och folkpartiet.

Ärligt talat har även kristdemokraterna blivit kärnkraftsanhängare och har kunnat tänka sig utbyggnad ??Jag undrar på vilka grunder man har svängt i kärnkraftsfrågan sedan tidigare. ?

Däremot har det skett stora svängningar om kärnkraften i Tyskland men det är svårt att veta om nuvarande beslut om avveckling är en tillfällig politisk kompromiss eller om den kommer att avvecklas.?

I Italien har man haft omröstningar om kärnkraften senast i helgen och även där har högerregeringen svängt och Berlusconi sa i ett uttalande adjöss till kärnkraften. ??Berlusconi har medgett att han förlorade alla fyra omröstningar i Italien. Valen har gällt lagar som redan är beslutade så vi får väl se vad som händer. Uppmaningen till valskolk fick inte genomslag. ?

Visst kan man förstå att det svängt efter olyckan i Japan men samtidigt har det inte gått att få reda på vilka energikällor som nu snabbt ska ersätta kärnkraften. Tål verkligen världsekonomin att man byter så fort och energipriserna kommer att rusa i höjden och blir det olja och kol som kommer i stället. ?

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.