Bostadspolitiken som har totalhavererat….

Bostadspolitiken som har totalhavererat. Det kanske är fel att säga så eftersom det inte funnits någon bostadspolitik på länge.

Den politiksom nu förs gör att massor med folk blir utan jobb och det kommer snart att vara en akut bostadsbrist. Antalet lägenheter som kommer att byggas kommer att halveras innevarande år och samma sak händer med villorna.

Förra året byggdes det 27000 lägenheter och detta år blir det lite drygt hälften 14000. Förra året byggdes det 15000 småhus och i år blir det endast 6000 hus. Självklart leder detta till bostadsbrist ovh vi har en regering som inte gör ett enda dugg åt frågan.

Småhustillverkande företag har ringt och varit helt förtvivlade då de även upplever att de pratar för döva öron. Bostadsminister Attefall verkar inte förstå hur situationen ser ut.

Orsaken är den egeninsats som regeringen tycker att husköparna ska ha innan de får låna pengar är i detnärmaste en omöjlighet man kan komma. Det finns ytterst få som har 600000 på banken som är den egeninsats som behövs för att köpa ett hus.

Det ska självklart göras en bedömning om låntagarna med den lön man har kan klara av att betala huset de köpt, det gäller likaväl bostadsrätter

Den politik som nuförs är en katasrof för tillväxten liksom för all de som är i behov av en bostad och inte minst en katastrof för alla våra ungdomar som ska ut på bostads och arbetsmarknaden. Förvånande är att media tiger som muren

DU KA NOCKSÅ LÄSA DEN BLOGG JAG LA UT I MORSE SOM HANDLAR OM HUR EN 19 FLICKA AVSTÅR FRÅN STUDENTFESTEN FÖR ATT INTE UTSÄTAS FÖR HEDERSRELATERAT VÅLD

En kommentar

  1. Erik White

    ”Orsaken är den egeninsats som regeringen tycker att husköparna ska ha innan de får låna pengar är i detnärmaste en omöjlighet man kan komma. Det finns ytterst få som har 600000 på banken som är den egeninsats som behövs för att köpa ett hus.”

    600000 för att köpa ett hus? Vad har du fått det ifrån? Reglerna är att du inte kan ta ett bottenlån på mer än 85% av bostaden vilket skulle innebära att de hus du pratar om kostar över 4 miljoner.

    Så gör om gör rätt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.