Dåliga bilförare är det mycket gott om….

Dåliga bilförare är det mycket gott om. Det händer ganska ofta att jag ska köra ut på E4 västerifrån och sväga vänster mot Ersboda.

När detblir grönt ljus för oss att köra blir det även grönt ljus för de som kommer från centrala stan. De som står i vänster körfält från det hållet ska svänga vänster och söderut och de i det högra körfältet ska endera rakt fram västerut eller svänga höger mot norr.

Många av de jag kallar dåliga bilförarestår i samma fil som mig och ska norut men de kör aldrig trots att bilarna som kommer innifrån stan har signalerat genom att via körriktningsvisarna tala om att de ska norrut.

Följden blir att det ofta bara är kanske tre bilar som kommer vidare då de redan står ute i E4. De står många bilar och spyr utavgaser trots att det bara var att köra. En del blir trötta på att vänta och kör omvägar.

Har man fått körkortet eller vad är det som gör att man intekör norrut där det då finns två filer att välja bland. Inte undra på att vi har problem med luftkvalitetsnormen i Umeå när man inte kör när man ska köra

En kommentar

  1. anton

    Hej!
    ”Det händer ganska ofta att jag ska köra ut på E4 västerifrån och sväga vänster mot Ersboda.”
    Trodde att du cyklade eftersom det är de du förespråkar om till alla som bor i Umeå.
    med vänliga hälsningar Anton

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.