Det är inte förvånande att centern håller på att sopas bort

 

Är det konstigt att centern håller på att raderas ut. Nej inte för mig i alla fall, du kan inte vända helt i nästan alla politiska frågor och sedan ha dina kärntrupper kvar. Centern har sagt sig vara talespersoner för hela Sverige och att vi ska ha en regionalpolitik där hela landet ska leva.
Vem har sett något av det sedan man kom i sällskap med högern, dvs. moderaterna och nu i många fall gått till höger i politiken. Centern har sagt sig vara de små människornas försvarare men har ständigt gått till frontangrepp på facken som just försvarar de svaga och de som utsätt för företagens makt.
Centern har starkt värnat jordbrukarnas fack och rätten att organisera sig men inte löntagarna. Centern har blivit löntagarfientlig och hamnat till höger om moderaterna i många välfärsfrågor. Samma sak när det gäller vägar i glesbygd, enskilda vägar, postens organisation och försäkringskassans och föresten alla andra statliga myndigheters organisation, transportstöd, listan kan göras hur lång som helst.
Sist men inte minst kärnkraften, de som var de varmaste anhängarna av avveckling men som nu vill bygga ut. Lägger inga värderingar i ko vändningen men om ett parti går ifrån sin bas faller det ihop förr eller senare och nu med två västerbottningar i den yttersta partiledningen, Maud Olofsson och Lars Weinehall ser det ut att bli så. Västerbotten och Sverige behöver flera socialdemokrater

3 kommentarer

  1. Blupp

    Hur resonerade då socialdemokraterna i Umeå när man valde att privatisera lokaltrafiken? Personalen fick ett helvete samtidigt som du skyller ifrån dig.

    Nä sopa rent framför egen dörr först.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Blupp (2011-07-12 18:53)
    Du är en fegis som inte ställer up under rätt namn vilket egentligen är VK,s problem. Jag brukar inte kommentera annonyma kommentarer men eftersom du är så långt från verkligheten vet du inte vad du pratar om. Ingenting som finseras med offentliga medel är en privatisering. När du privatiserar så får medborgarna ta allt sansvar själva, nu finns en lag där privata kan gå in och köra trafik som är bestämt att den ska vara en del i ett trafiksystem och det är Maud som ligger bakom detta.Däremot kan jag säga dig att när vi köpte trafiken fick vi mycket mer trafik för samma summa pengar, vilket är kollektivtrafikens uppgift, fler kmollektiva resenärer. Alla upphandlingar vi gör ska ha kollektivavtal och det innebär att det är ett avtal som gäller i botten oavsett om det är kommunen som kör eller ett privat bolag, avtal mellan fack och arbetsgivare. Endera är du centerpartist när jag skyller på dem eller så vet du inte hur det fungerar. Vi fick mer trafik och mer resenärer och det är kollektivtrafikens uppgift

  3. Roger Svalhede

    Nä det är inte konstigt att väljarna sviker när partiet blivit nyliberalt. Konstigare är att medlemmarna i Centern låtit partiet kidnappas av Timbro/Svenskt Närigsliv. Medlemmarna bör inte nöja sig med att Maud lämnar styret, de bör slänga ut hela gänget som fostrats på Stureakademien. Med en tro på att marknaden ska lösa samhällsproblemen behövs inte Centern. Det finns för många såna stållar i politiken i FP och M redan. Jag hoppas verkligen de trogna Centerpartister som vill vara folkrörelse lyckas återta makten som gick förlorad med Lennart Dahleus och grabbarna kring honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.