Är Scotland Yard inblandad i den Engelska medieskandalen och avlyssningarna ?

Det är en stor skandal inom media i Storbritannien efter att det kommit i dagen att tidningen News International sysslat med avlyssning. Dess tidigare chef greps i söndags när hon infann sig frivilligt på en polisstation på grund av just dessa avlyssningsskandaler som News of the World sysslat med.

Man har systematiskt avlyssnat folk i olika positioner och så har man publicerat detta. Även Svensk media har ofta citerat just tidningen och inte kontrollerat att uppgifterna tillkommit på ett olagligt sätt.

Det finns ju ett system där den tredje makten aldrig granskas och de som både utsätts för mediernas förtal och saker som kommit fram på olagligt sätt ids helt enkelt inte agera för systemet för att få rätt mot media tillhör medeltiden och det dömande organet är i regel media självt genom sin nämnd.

I Sverige har vi sett hur media lierats med den organiserade brottsligheten ibland annat fallet med de så kallade avslöjandena om Kungen som skett för länge sedan. Det har inte gått att granska om bilder och filmer varit orginala eller som en del i en organiserad brottslighets matrial för utpressning.

Jag tycker faktiskt det finns anledning att ifrågasätta hur media jobbar, bland annat att de sprider uppgifter som kommit från ett annat medium utan att ansvariga utgivare kollat om källan har någon sanningshalt eller om uppgifterna inhämtats på ett lagligt riktigt sätt
 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.