Får en 11åring kastas av tåget direkt ?…

Får en 11åring kastas av tåget direkt ?
Igår kväll blev en flicka på 11 år kastad av tåget då hon inte kunde visa biljetten. Idag är flickan försvunnen. Den försvunna flickan pratar dålig svenska.

Biljetten hade storasyster som var på toaletten när konduktören kom. Det här inträffade i går halv åtta. Efter 3 timmar kontaktade SJ polisen . Men vid halv fyra hade inte flickan hittats.

Visst ska man betala resan vilket man hade gjort och då ska man få åka. Det här tycker jag visar på ett föråldrat system med konduktörer. På bussar betalar man innan man stiger på och så är det också påflyget för då har man visat biljetten. Biljettkoll när man kliver om ord.

3 kommentarer

  1. Andreas Jansson

    Det är absolut inte rätt att be ett barn utan biljett kliva av tåget. Det går emot det regelverk man har som tågmästare, däremot ska man vara noga med minderåriga som reser utan sällskap och biljett, man ska försöka få tag på en anhörig som kan bekräfta att barnet ska resa med tåget, så att det inte handlar om en rymning t.ex.

    Ditt utspel om att konduktörer är föråldrat håller jag inte alls med om. På ett tåg med ca 2-700 resenärer är det omöjligt att visera alla biljetter innan avgång, där man dessutom ska kolla om den resande har andra övergångar (anslutningar), osv.

    Jag är själv utbildad tågmästare och har arbetet som det i flera år, just nu kör jag dock bara tåg.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Andreas Jansson (2011-08-03 10:37)
    Det finns nya moderna system med kortavläsare bara som ett exempel. Det är ett föråldrat biljettsystem på tågen. Biljetter går ju att lägga på vilket kort som helst. visst skulle det behövas vissa ombyggnader på peronger men det är tekniskt hur lätt som helst. dt fungerar ju på flyget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.