Älgjakten har äntligen startat för många….

Älgjakten har äntligen startat för många. En som är född ute på landsbygden vet att det är en storslagen sak för många. De mest inbitna jägarna har två årstider, före älgjakten och efter älgjakten.

Älgen ger också stora skador på skogen som är så viktig för hela Sverige och olika åtgärder diskuteras för att öka avskjutningen vilket självklart måste till.

Lärkeryd som VD för Norra skogsägarna har en intressant ide att ge en morot till de som skjuter fullt får en mindre avgift i efterhand, en rabatt och det finns säkert fler ätgärder men förlusten eller den minskade intäkten uppgår till 1,5 miljard årligen vilket är för mycket.

Intressat under årens jakt är den uppmaning som gått ut till skjut bort alla mårdhundar som ni ser. Det är viktigt för det är ett främmande väsen i vår fauna. Den introduserades i de Europeiska delarna av gamla kommunistiska Sovjettiden för att pälsviltsproduktionen i naturen. Mårdhunden den lever i våtmarker främst och är även smittbärare av rabies och dvärgbandsmask

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.