Västerbottningar gillar sossar, de ser skillnaden i välfärdspolitiken, och är mer samhällsintresserad

I Västerbotten har folk förtroende för oss socialdemokrater och enligt SCB har vi 47,7% av väljarna som gillar vår politik, en uppgång sedan i våras. Nu ska man ändå ta en nedbrytning på länsnivå med en större osäkerhetsgrad än på riksnivån.

Ser man samma siffror på riksnivå så är det alldeles åt skogen,  27,7 % är dåligt och det finns många orsaker till detta och jag hoppas att en del rättas till efter förtroenderådet då vi slog fast att jobben är det viktigaste

Jag tror att vi får det för vi har en klar och tydlig linje i politiken, vi sätter jobben främst, vi har infrastruktur högt på listan och vi har politiker som står upp och driver politiken och vi far inte åt olika håll, vi dikuterar ihop oss om en linje och den kör vi och vet att  tilväxt skapar jobb. Det är också klart att det finns ett stort missnöje mot att alliansen håller på att rasera välfärdspolitiken och ajg tror att Västerbottningarna är mera politisk intreserade och det tjänar Socialdemokraterna på.

Däremot tror jag att det tjafs som skett  på central nivå har gjort att man gått tillbaka, men det går inte bara att skylla på den centrala politiska ledningen. Jag är helt säker på att det har ännu större betydelse hur de regionala politikerna och kommunpolitikerna sköter sig.

Jag blir trött när man hör folk från Stockholm och andra orter där partiet har litet förtroende stå och prata om vad partiet ska göra och hur vi ska jobba. Från Norrland har vi för lite folk i beslutande ställningar och det syns väl på väljarundersökningarna. För oss gick det bra i valet och vi körde den linje vi tagit på partikongresen och omsatte detta lokalt.

Det finns många delar av landet som behöver lära sig av oss hur vi jobbar politiskt, hur vi har partiorganisationen igång, hur vi samtalar med folket ute i samhället och att vi gör våra politiker kända i den region vi bor i. Det har jag praktiserat och det har gått bara bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.