Men Anders Ågren har du inte läst ÖPL?

Men Anders Ågren har du inte läst ÖPL. Såg i tidningarna att Anders Ågren skrivit en motion om hur cyckelställen ska utformas i detalj. Ågren är på väg att försöka skaffa sig popularitet på detaljer trots att vi varit överens om målen i översiktsplanen. Det är där det finns en inriktning.

Cyklarna finns prioriterade över hela ÖPL dokumentet. Men sid 66 står det en riktlinje om cykelparkeringar. ”skapa trygga, säkra och funktionella cykelparkeringar som ligger rätt lokaliserade i förhållande till målpunkter.

Att ordna cykelparkeringar faller inte enbart på kommunen utan det är en parkeringsnorm som för bilarna och kan anordnas på olika sätt. Det har självklart varit bäst om alla fastighetsägare fått ett ansvar att ordna cykelparkeringar precis som med bilarna och om de inte vill det så kan de friköpa.

I översiktsplanen finns detta beskrivet men säg mig bara varför ska skattebetalrna betalaför cykelparkeringar i centrum, de allra flesta används som arbetsplats och kundparkeringar och visst måste kraven riktas mot dem och inte kommunen.

Cykelparkeringar för alla andra områden i hela stan får fastighetsägarna stå själva och indirekt tas kostnaderna ut på hyran. De nya moderaterna tänker som gamla kommunister och vill att samhället ska bekosta allt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.