Utan ingengörer stannar Sverige. Vårt land…

Utan ingengörer stannar Sverige. Vårt land har genom att vi varit framgångsrika på ny teknik haft företag som legat i topp i världen. Ska detfortsätta måste fler ingengörer utbildas.

Staten har självklart ett ansvar för att universitetsutbildningen håller tillräckligt hög klass men även företagen har en viktig roll när det gäller att ta hand om studenter under utbildningstiden på lite olika sätt.

Kommuner men även företag har ett mycket stort ansvar för att se till att barnen redan i årskurs åtta stimuleras att söka gymnasieutbilningar som leder till behörighet att senare gå en utbildning som gör att man kan läsa till ingengör.

I det fallet är Jan Björklunds nya gymnasieskola ett direkt hot mot rekryteringen till ingengörer. Det har visatsig att färre elever nu söker de praktiska linjerna men jag är övertygad om att rekryteringsbasen för ingengörer inom industrin skulle vara minst lika bra från de som påbörjat en gymnasieutbilning från yrkeslinjer om de haft de kunskaper som ger kvalifikationer till högre utbildning

http://c.paloma.se/?q=51590511501210140032

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.