Länsstyrelsen avslog överklagandet.

Länsstyrelsen avslog överklagandet.när det gäller kvarteret Uman och den av fullmätige antagna detaljplan Jag tycker faktiskt länsstyrelsen gjort en korrekt bedömning när det gäller dessa byggnationer. För att överklaga ska man ha rätt att överklaga och det tycker inte länsstyrelsen att föreningen har. Dessutom har de behandlat ärendet snabbt. Skulle föreningen gå vidare och överklaga får vi hoppas att det i Mark och milödomstolen blir en snabb handläggning

Man gjorde även samma bedömning när det gällde kulturväven men eftersom Föreningen för byggnandsminneskultur gick vidare och överklagade ytterligare och att det skadar den tidplan som sattes upp valde bolaget trots allt att behålla stallet för att projektet skulle bli klart i tid och trots att det fanns ett rivningslov som inte hade överklagats och således vunnit laga kraft.

Länsstyrelsens ställningatagande grundar sig på att föreningen inte har natur och miljöskydd som dominerande syfte. Rätten att överklaga omfattar således inte de intressen som föreningen har nämligen kulturmiljön.

Det är ett fel i systemet när man inte behöver stå för något av den skada som uppkommer om man inte har en rätt att överklaga. Dessutom är det länsstyrelsen som har ansvaret för Riksintresset, där vi från kommunens sida inte tycker byggnationerna på ett annat kvarter som i det angränsade kvarteret skadar Riksintresset för det hus som ligger mittemot Uman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.