Moderaterna vill avskaffa landstingen.

Moderaterna vill avskaffa landstingen. Det är egentligen den politiken som moderaterna står för. De tycker landstingen är något onödigt och vill att staten ska överta specialistsjukvården och kommunerna ta ansvaret för primärsjukvården.

Appropå det som nu händer i Dorotea så undrar jag hur landstinget under borgligt styre skulle ha agerat i frågan om de så kallade akutplatserna.

Har de haft råd att ha platser som inte behövts ( de minskas med 2) och vilka förutsättningar har Dorotea haft för att klara premärvården.

Jag blir nästan full i skratt när jag ser Nicklas kommentarer om vad alliansen skulle gjort i sitt budgetförslag som jag är till 100% säker på att de inte lagt om de styrt landstinget.

Som jag läser deras budget och alternativa besparingar är det pengar som inte finns och så brukar de dra fram budgetförslag även i kommunen.

Jag är nästan säker på att landstinget gör en del saker som borde ligga på kommunerna i en del av de mindre kommunerna.

Jag tycker också reaktionen tyder på att min analys om att det behövs en kommunreform med stötte kommuner i framtiden om man ska klara sina uppgifter trots att stora summor redan idag förs från Umeå i det kostnadsutjämningssystem som finns och via landstingsskatten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.