Klotter ställer stora problem och är förbjudet….

Klotter ställer stora problem och är förbjudet. Klotter och grafitti har diskuterats livligt med anledning av rapporter om klotterväggen på I20 området.

Det håller på att tas fram en plan för de som sysslar med grafitti som är det som en del kallar konst. Det är ingen hemlighet att jag är och varit tveksam till detta då det trots allt blir klotter och förstörelse till stora kostnader.

Nu senast har Bottniatågen utsatts för omfattande skadegörelse som till och med kan bli orsak till att biljettpriserna kan höjas. Enligt uppgifter så har personer gripits och då blir det stora skadestånd för förövarna.

Bottniabanan och dess funktioner får inte förstöras av klottrare. De som jobbar med program mot klotter får se till att det som målas sker på platser avsedda för detta även om det då kallas grafitti. Övervakningar och larm får bli andra åtgärder som sätts in för att Umeå blir fritt från klotter och de som vill ha legala väggar får ta sitt ansvar för att motarbeta klotter

En kommentar

  1. Roger

    Hej Lennart.
    År det inte Polisens uppgift att se till att lag och ordning följs?

    Jag uppskattar att du verkar försöka skilja på. Klotter / Graffiti / Offentilg konst och det måste jag ge dig en Guldstjärna för.

    Är det bara just i detta speceilla ”ämne” som ansvaret måste tas av dem som tex jobbar med I20e? Skall dom göra mera än att informar att det är olaglit att klottra / måla graffiti utanför I20e området?
    Som du skrev att de som vill ha legala väggar får ta sitt ansvar för att motarbeta klotter.

    En tanke, ja jag vet att det är en låååång tanke.
    Förespråkare för bilismen.
    De som tillhanda håller bilar, körkortsutbildningar och vägar.
    Under själva utbildningen så lär man sig att hålla hastigheter mm. Kör man förfort så får man böter av Polisen.
    Misstänker att det är någon som har fått fortkörningsböter. Är det då de som tillhandahåller bilarna, utbildningen eller vägarana som brister?
    Vem skall ta sitt ansvar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.