Barnfattigdomen ökar i Sverige. I går kom en rapport om detta

Barnfattigdomen ökar i Sverige. I går kom Rädda Barnens rapport som visar att barnfattigdomen ökat mellan 2008 och 2009. I dag lever hela 13 % av barnen i fattigdom och ökningen var 1,5 % på två år.

Det här måste man ta på allvar för dessa barn får inte den uppväxt de förtjänar för självklart påverkas barnen i hem med dålig ekonomi. Vi lever ju i ett samhälle med mycket måsten.

Det behövs självklart en massa olika politiska åtgärder för att råda bot på detta där den viktigaste frågan är att barnens föräldrar har ett jobb att gå till. Arbetslösheten och utanförskapet har ökat undan för undan under regeringen Reinfeldts tid.

Det har också förts en omvänd fördelningspolitik där de som har det bra har fått det ännu bättre med de genomförda förändringarna i skattesystemen. Samtidigt har det gjorts stora nedskäringar i välfärdssystemen som arbetslöshets och sjukförsäkringen där det i arbetslöshetsförsäkringen blivit för dyrt att vara med och då har många inte haft råd med den försäkringen. Jag är inte alls förvånad över denna Rapport ich är lika säker på att det har skett ytterligare ökningar fram till dagens dato

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.