Centern och KD på väg ur riksdagen. Så ser…

Centern och KD på väg ur riksdagen. Så ser det ut enligt United Minds/Aftonbladets undersökning som presenterades i går. Frågan löd vilket parti skulle du rösta på om det vore val idag. Enligt den så är även Folkpartiet på väg ner mot 4% spärren.

På allianssidan så tappar moderaterna 0,8 och hamnar på 28,5 % Folkpartiet tappar 1% och är på 4,8 %. Centern är nu under spärren för att få sitta i Riksdagen och har backat med 1,1 % och ligger på 3,6 % och ligger lägre än Kristdemokraterna som backar 0,7 % och hamnar på 3,9 % . Förändringarna är i förhållande till United Minds förra undersökning.

Så till mig det glädjande beskedet och det är att vi ökar lika kraftigt denna gång och nu är det ett plus på 3,1 % och vi börjar närma oss de gamla talen och siffran stannar på 35,6 %. Miljöpartiet ökar med 1,4 till 9,2 % och vänstern backar med 1,6 till 5,7 %. Smolken i min glädjebägare är att Sverigedemokraterna backar alldeles för lite och ligger på för hög nivå då drygt 7 % skulle rösta på dem.

Självklart är jag mycket glad och oavsett vad många säger beror mycket på Stefan Löfven för har håller på att återskapa förtroendet för Socialdemokraterna och få ordning och reda i partiet efter all turbulens. Jag har sagt det hela tiden att det inte varit del på politiken för den har det då i alla fall gått att få förtroende för i många kommuner.

Sedan är det en misslyckad jobb och näringspolitik som för där klyftorna hela tiden ökat och som grädde på moset kan få gilla centerpolitik med ungdomslöner och en regionalpolitik där tillväxtorter som behöver mer folk ska få sänkta skatter i stället för en utbildningspolitik som gör folk anställningsbara och och att infrastrukturen byggs ut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.