VK måste ta ansvar för lögner i kommentarerna….

VK måste ta ansvar för lögner i kommentarerna. I går hade Vk en artikel på nättidningen att en fd VD i Norrvidden är anhållen för grovt fastighetsbrott. Den korta artikeln är en liten del av ev en artikel i tidningen fastighetvärlden. Så är allt korrekt men i fastighetsvärden framgår det även vem personen är och vilka motiv som utgör grunden för brottet.

Det reagerar jag inte alls emot men av någon anledning har man valt att inte publicera det namn som Fastighetsvärden offentliggjort.

Däremot syndar VK mycket grovt där man tillåter en annonym kommentar som inderekt beskyller att vi politiker sitter i knän på fastighetspampar och påstår att det är beror på skumma turer om biblotektsflyttet.

Det är en ren och skär lögn och det är Ingvar Näslund som ansvarig utgivare som är ansvarig för att lögner sprids på detta sätt.

Detta är en kränkande handlig både mot Baltic gruppen och kommunens politiker och då gäller det inte etikregler som pressen satt upp självs utan om en brottslig gärning som faller inför allmänt åtal. Kan man inte ta ansvar för det man publicerar är det en skandal. De skyller säkert på att de satt bort granskningstjänsten men ansvaret har man.