Det är hög tid att börja med kommunsammanslagningar

 

Kommunsammanslagningar kommer att komma. Jag har i min blogg tagit upp att det kommer att bli nödvändigt att slå ihop kommuner och skälen till detta är flera. Man är helt enkelt för små för att klara av de uppgifter man har.
 
Det blir mycket svårt att rekrytera de kompetenser man behöver i framtiden när vi kommer in i en ständig brist på arbetskraft och inte minst de specialister man behöver.
 
Nu ser jag via media att S i Värmland tycker man bör titta på sammanslagningar och nu har moderaterna där hakat på. Jag vet att det finns kollegor även i vårt län som tycker så men de törs inte ta upp detta.
 
Vi är ju ett län som har många av de minsta kommunerna i länet. Ta bara den överrepresentation man har inom region Västerbotten som beror på systemet med grundmandat.
 
Det är dags att samhällets organisation moderniseras och där måste vi bilda regionkommuner anpassad för sjukvården och bilda en region av de fyra nordligaste länen om vi ska klara av sjukvården i framtiden och använda mer pengar till sjukvård i stället för administration.
 
Det beslutet måste man ta centralt   och där man infört det som i Skåne och Västra Götaland fungerar det bra och de hot som målas upp här finns inte trots den stora befolkning som finns i dessa regioner.
 
Ta steget full ut och gör kommunsammanslagningar. Hag är helt säker på att det behövs en viss folkmängd för att klara uppgifterna och låt oss säga att ert riktmärke borde vara 25 000 människor i en kommun. Eftersom vi blir en regionkommun behöver vi inte titta på de gamla kommungränserna
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.