Nya pensionen blev 19 % lägre.

Nya pensionen blev 19 % lägre……..När det nya pensionssystemet infördes för drygt tio år sedan utlovades inte bara att det skulle vara robust och hållbart det skulle också leverera goda pensioner.

PPM-fonderna skulle ge guldkant. Men hur blev det? Svaret för dem som gick i pension förra året är att det nya pensionssystemet bara levererade 81 procent av vad som hade gällt i det gamla folkpensions- och ATP-systemet.

Det gamla systemet har inte heller varit möjlig att ha kvar där pensionen grundades på de 15 bästa åren av livet. Problemet är att avgifterna till systemet inte räcker till då ekonomin går ner som den nu har gjort.

Den stora floppen som skulle bli guldkanten nämligen premiepensionen har i stället blivit ett sänke och bara bankerna jublar sa Åke Sviden som recenserar det.

Det har varit hälsosammare om pengarna avsatts till en bank eller en fond som lånat ut till bostäder och nyproduktion som inte hamnat i spekulanternas fickor.

Det har gett bättre avkastning än att alla dessa fonder som spekulerar bort pengar och tar ut höga avgifter. Det har visat sig att AMF har best resultat med låga adm. kostnader. Som grädde på moset införde regeringen Reinfeldt ett system där pensionärerna får betala en högre skatt än löntagarna. En skatt som är åldersdiskriminerande. Det här måste Socialdemokraterna ta tag så fort som möjligt när Reinfeldt gjorts arbetslös av svenska folket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.