Okunskapen om kollektivtrafiken fick ett nytt ansikte i går

Okunskapen om kollektivtrafiken fick ett nytt ansikte. I går la jag ut en blogg med anledningen av en interpellation från en folkpartist från Skellefteå angående kollektivtrafiken.

Jag tycker okunskapen fick ett nytt ansikte i när radion skulle försvara bland annat med kommentarer i min blogg som jag för en gångs skull publicerade.

Då skyller de ifrån sig med att de enbart jämfört med landsbygdstrafiken. Jag har svarat dessa kommentarer så gå in på min blogg sedan i går och läs.

Hur man hanterar kollektivtrafik och hur det kan betalas regleras enligt lagstiftning. I vårt län har vi enats om att all innomkommunal trafik ska den som beställer betala
och det är kommunen som beställt. Det finns inget som heter landsbygdstrafik eller stadstrafik.

Varför ska vi vara med och betala till andra kommuners trafik när inte de betalar till vår. Vad är det som i så fall säger att inte vår kollektivtrafik även är till nytta för de som pendlar in till Umeå.

Vi hade ett system tidigare och som följer lagstiftningen med ett gemensamt ansvar där kostnaderna för varje vagnskilometer delades lika med landstinget. Har vi haft det systemet kvar har det blivit dyrt för landstinget. Det systemet togs bort för många år sedan

Vi vill få en bättre miljö och är beredd att betala för detta och har aldrig kunnat komma dit och med de utökningar vi gör och fått landstinget med på detta och tror inte heller att vi fått det bättre om vi gjort som på andra ställen låtit landstinget ta allt ansvar.

Landstinget har deklarerat inte en krona mer till trafiken

När det så gäller kostnadsutjämningar så finns ett system som omfattar hela landet där Umeå är den kommun som betalar mest av alla och jag ska återkomma och redovisa hur mycket Umeå betalar till det systemet. Ett system som är grunden för att de små kommunerna ska överleva. Skulle kommuner slås ihop fick man mer pengar till skola och omsorgerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.