Det blir ett dyrt kalas om Grekland lämnar…

Det blir ett dyrt kalas om Grekland lämnar Euron. Våra grannar i öster Finland beräknas förlora 45 miljarder kronor om Grekland lämnar Euron och ställer in betalningen av sina skulder.

Tyskland skulle förlora 700 miljarder och Frankrike 500. Man förstår att man gör allt man kan för att Grekerna ska vara kvar i Euron. Det är fruktans värt stora summor det rör sig om och visst är det märkligt att man släppt det så långt som man gjort.

Hur Grekerna ska klara ut sin situation är obegripligt och även om de ställer in betalningarna så vart ska man då få tag i pengar för att kunna ha verksamhet som skolor sjukvård med mera. De som har pengar flyttar dem säkert ut ur Grekland.

En kommentar

  1. EA

    Visst rör det sig om några kronor, men nu skulle de visst fullfölja sparplanerna på X-antal miljarder euro. Sänkta pensioner och (statliga)-löner. Prästerna avlönas av staten som det nu är. Konstigt. Sjukhusen skulle visst också slås ihop. Pengar finns säkert inom landet, men de som har dessa sitter och klämmer på dem och slipper även nu bidra med krispengar. Men visst verkar det varit ett konstigt system. Tidig pensionsålder och en del verkar ha fått dubbla skattefria pensioner. Men som alltid som det brukar göras i Sverige då det krisar till sig, de som redan knappt får det gå runt är de som snaran ska dras åt ytterligare. Krisåren under Göran Persson minns hur det var då. Skolan kommunaliserades, pensionärer och lågavlönade hyvlades det på rejält. Kapitalet har makten alltid även under S-regeringar och inte mindre nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.