Mobilnätet är en fullständig katastrof….

Mobilnätet är en fullständig katastrof. Har besökt fabriken i Obbola och de går mer och mer över till mobilt tele. Tyvärr så fungerar det inte hos Telia men de har ingen annan operatör att gå till. Det finns ingen marknad på telenät att gå till.

Det är klart att nuvarande system med nätet fungerar inte. Att alla operatörer ska bygga upp parallella nät är också otänkbart det blir för dyrt. Telia kan ju inte heller ta ansvar att bygga ut där ingen annan gör det då går inte det runt.

DET FINNS BARA EN LÖSNING SOM ÄR LÅNGSIKTIGT HÅLLBAR OCH DET ÄR ATT AV ALLA NÄTBOLAG BILDAS ETT BOLAG OCH DE SKA SE TILL ATT DET FINNS TÄCKNING I HELA LANDET. DET NÄTET SKA VARA ÖPPET FÖR ALLA OPERATÖRER

Detta är viktigt för hela det svenska hushållet inklusive enskilda, kommuner och våra företag som ska ge oss jobb och därmed välfärd.

Ska Sverige kunna få tillväxt måste det finnas mobiltäckning i hela landet. Det behöver fungera även i skogsområdena för det behövs för inte minst skogsindustrin

5 kommentarer

  1. Per

    Val av mobiltelefon är också bidragande till mottagningen. De nya smarta telefonerna har så mycket teknik som försämrar mottagningen väldigt mycket. Till exempel alla iPhone modeller från 3 och senare har stora problem med avbrutna samtal, dålig mottagning etc.

  2. Nisse

    Äntligen någon som ryter till angående mobilnätet. Jag tror att om de går samman och bygger nät så kommer de att tjäna pengar. Tycker även att wifi borde finnas överallt – ett nationellt wifinät 🙂 vi måste vara i framkant 🙂

  3. Madelene

    Det finns inte ens mobilnät på Tavleliden (Tomtebo) som ändå inte känns särskilt ocentralt??
    Skulle behövas att ngn tog tag i det här på allvar för att ngn förändring ska se. Vi har bott här i fyra år och aldrig kunnat använda mobiltelefonerna på ett tillfredsställande sätt under den perioden. De senaste veckorna är mobiltrafiken HELT nere så nu går det inte ens att svara i telefonen och höra vem som ringer..

  4. Insatt

    Att man saknar valfrihet mellan olika operatörer kan förklaras av att SCA i Sverige har valt att ”outsourca” hela sin telefoniplattform till Telia vilket då av förklarliga skäl begränsar urvalet av operatörer.

    Mobilnätet är vidare designat / täckningsplanerat utifrån hur mycket terminaler som kan förväntas inom ett givet geografiskt område.

    Blir det en kraftig tillväxt / koncentration av terminaler inom ett geografiskt område kommer den cellen bli full. I områden där man kan förvänta sig stor koncentration av terminaler (gallerior, gågator etc) placeras det normalt av operatörerna ut flera små basstationer som skapar små celler där många terminaler får plats.

    När denna typ av problem uppstår på arbetsplatser är lösningen att installera ett ”mobilt företagsnät” vilket alla operatörer erbjuder. Ett sådant nät är sedan många år installerat på fabriken *men* det var före alla 3G telefoner kom så det är en 2G basstation och så länge terminalen har 3G aktivt kommer den inte välja den basstationen utan någon 3G basstation i närheten.

    Notera att vi i dag har TVÅ nätoperatörer (Hi3G och Svenska UMTS nät) – d.v.s två fysiska infrastrukturer som delas av flera operatörer där Telia och Tele2 har gemensam infrastruktur

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.