Regeringen överväger dubbdäcksavgift.

Regeringen överväger dubbdäcksavgift. Så kunde man läsa på text TV den 12 september och nedan kan du läsa vad som i övrigt fanns att läsa.

Regeringen öppnar nu för att införa dubbdäcksavgift. Miljöminister Lena Ek (C) anser att problemen med luftföroreningar i vissa kommuner är så pass stora att fler instrument kan behövas för att förbättra luftkvaliteten.

-Till detta hör ytterligare möjligheter att begränsa användningen av dubbdäck lokalt utöver dubbdäcksförbud. En metod kan vara att införa dubbdäcksavgift, säger Ek.

Det här är ytterligare ett bevis på att man är oerhört Stockholmsfixerad. Hur ska en pendlare från någon ort i vårt län eller någon annanstans kunna ta sig till jobbet om det blir förbud och varför ska den som inte har några alternativ till bilen tvingas att köpa dyrare däck.

Att sätta förbud på vissa vägar är också fel för har man behov av att åka till en viss plats måste man ta sig dit.

Det finns ingen som kör på dubbdäck för att sprida damm Man kör på dubbdäck för man tycker det är säkrare att köra på dessa.

Tänk på hur hopplöst det är redan idag att ta sig fram på vissa vägar när det är blixhalka. Sandniningsbilarna hinner aldrig ut och sanda innan folk ska på jobbet eller barnen till skolan. Det finns ju inte pengar till drift och underhåll av många vägar.

Det är fel väg att gå att på detta sätt lägga förslag som gör att trafikolyckorna ökar.

Dubbdäck har räddat många liv genom årens lopp och att öka priset på dubbdäck innebär bara fördyringar för bilister som tar ansvar för trafiksäkerheten. Det är ju föraren som bär ansvaret och ska göra bedömningen om vad som är säkrast.

En kommentar

  1. Sollan

    Holmlund, äntligen kan jag hålla med om att Du tänker helt rätt. Detta nya lagförslag är ju som att slå undan fötterna på varje bilburen norrlänning i synnerhet, och på alla som vill köra säkert på vägen i allmänhet.
    ”Bra rutet Roland”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.