Det bullrar eller vibrerar vid pålning….

Det bullrar eller vibrerar vid pålning. Jag är lite eller mycket förvånad över att så få vet att ska man bygga i Umeå och några våningar högt så måste man påla. Det går inte att bygga utan att påla då marken är av den sorten som svartmocka.

Då får man som vid Bubblan välja mellan att slå ner stora tjocka fyrkantiga betongpålar eller som nu pålar av stålrör. Väljer man det första alternativet så är risken stor att angränsade hus spricker och går sönder eller så bullrar det som det gör nu till pålen når fast mark på säg 35 meter.

Det är när pålen når hårdare jordlager som bullret uppstår. Det här räcker dock inte så länge så är det färdigt. Ska Umeå förtätas och byggas vidare för att vara en hållbar stad så måste det pålas. På de flesta platserna i Umeå måste det pålas.

Så enkelt är det och bygger man låga hus så blir det mer trafik i stället för då smetas byggnaderna ut och bilåkandet ökar.

Dessutom måste vi finna lösningar som är bättre än idag när det gäller att ”låna” angränsade mark som trottoarer. Det måste vi göra för att man ska kunna bygga billigare och därmed hålla nere hyrorna

2 kommentarer

  1. Stordrutten

    Det finns ju de som har har lovat/hotat att överklaga västra länkens dragning vid Prästsjön. Vad tror du händer OM, mot förmodan, regeringen skulle bifalla denna överklagan? Slantar regeringen upp ytterligare en halv miljard till Trafikverket så att dom så snabbt som det bara går kan göra ett försök med Västra länken i det inre alternativet (Backen)?
    Såvitt jag kan se så måste det vara så att om inte det yttre alternativet står pall för ett överklagande så gör det inre det defenitivt inte heller. Det betyder att om regeringen bifaller en överklagan av Prästsjöalternativet så blir det ingen Västra länk överhuvudtaget inom överskådlig tid, med allt vad det innebär? Eller?

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Stordrutten (2012-09-13 16:26)
    Jag är helt övertygad om att besvären kommer att avslås. Alla vägar ger intrång men det finns inget i detta som gör att de ska bifalla besvären

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.