Vilka pengar har regeringen nu hittat? Dagligen…

Vilka pengar har regeringen nu hittat? Dagligen får vi höra om saker som regeringen säger sig ska satsa på. Jag förstår inte hur det nu finns så gott om pengar när de inte funnits förut.

Jag tycker inte det stämmer om jag läser vad konjunktur institutet säger om ekonomin längre fram i tiden. Det är också svårt att få en bild av vad som kommer i budgeten för nästa år och vad som ligger så långt i framtiden som nästa mandatperiod. Det är budgetförslag som är anpassad för media.

Vi har ju inte fått se hela budgeten hur intäkter och utgifter går ihop när man bara åker runt och talar om vad man gör. Det ser ut som om man redan nu tror att man ska förlora nästa val och därför åker runt med löften.

Skulle man ändå vinna valet har man ju ändå möjlighet att göra om
budgeten och då med hänvisning till hur ekonomin utvecklats. På det sätt som man presenterar satsningar undgår man en medial granskning och media bär lydigt fram det positiva budskapet och kommer aldrig åt att granska helheten om man nu vill.

Vi ser ju nu hur man timme för timme släpper olika saker i budgeten. Det har inte presenterats någon budget ännu utan man har valt att presentera saker ur den dag för dag. Den presenteras inte för riksdagen först utan kan kallas reklambudget.

Nu görs höjningar av anslagen med 25 miljoner på Brå som stora satsningar. Många av det som
man kallar satsningar vill jag säga är en index uppräkningar som inte skett tidigare. Mest förvånad är jag över medias beteende som till stora beter sig som media som tvingats göra i gamla totalitära stater. Statskontrollerade.

Även om det skulle vara satsningar har vi inte sett något speciellt för länet. Ingen Norrbottnisbana, inga platser till läkarutbildningen, ingen övrig infrastruktur. Inga speciella satsningar på Universiteten, ingen regionalpolitik och listan kan göras längre och dessutom inga satsningar på välfärden och jobben.

Inga nya tak i sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring och inga konkreta åtgärder för att klara bostadsbristen och inga övriga satsningar har stått att finna i det som komma skall

En kommentar

  1. Britta Sethson

    Det är mest munväder

    Nu lägger man tillbaka det man drog ner och kallar det en historisk satsning. Pinsamt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.